در مورد اینکه user story چیست، تعریفی ببه این شرح وجود دارد: در توسعه نرم افزار و مدیریت محصول، user story یا همان داستان کاربر یک توصیف غیر رسمی و به زبان طبیعی است که یک یا چند ویژگی سیستم نرم افزاری تشریح میکند. داستان کاربر ابزاری است که در توسعه نرم افزار Agile برای توصیف یک ویژگی نرم افزار از دیدگاه کاربر نهایی استفاده می شود. داستان کاربر در اصل نوع کاربر، آنچه را که می خواهند و دلیل آن را توصیف می کند. داستان کاربر به ایجاد توصیف ساده از یک نیاز کمک می کند.
داستانهای کاربر اغلب در کارتهای فهرست، یادداشت های Post-it یا در نرم افزار مدیریت پروژه ثبت میشوند. بسته به پروژه، داستان های کاربر ممکن است توسط ذینفعان مختلف مانند مشتریان، کاربران، مدیران یا اعضای تیم توسعه نوشته شود.
جالب است دانید که Mike Cohn که یکی از اصلیترین عاملان اختراع روش توسعه Scrum است نقل قولی به این شرح دارد: “داستانهای کاربر بخشی از یک رویکرد چابک است که به شما کمک می کند تا تمرکز را از نوشتن در مورد نیازها به صحبت در مورد آنها تغییر دهید. همه داستانهای کاربر چابک شامل یک یا دو جمله نوشته شده است و مهمتر از آن ، یک سری مکالمه در مورد عملکرد مطلوب هستند”
چرا user story مهم است؟
الزامات یک پروژه(Requirements) با کسب اطلاعات بیشتر تیم و مشتریان، همزمان با پیشرفت پروژه ، همیشه در حال تغییر است. این به طور قطع واقع گرایانه نیست که انتظار داشته باشیم تیمهای پروژه در لیست الزامات ساکن و بی تغییر کار کنند و چند ماه بعد نرم افزارهای کاربردی را تحویل دهند.
با رویکرد user story، ما به جای طراحی بزرگ و جامع به طراحی “فقط به اندازه کافی” بسنده میکنیم. داستانهای کاربر با تأکید بر مکالمات مشتری مدار، زمان مورد نیاز برای نوشتن مستندات جامع را کاهش می دهد. در نتیجه، داستان های کاربران به تیم ها امکان میدهد نرم افزارهای با کیفیت را سریعتر ارائه دهند، این دقیقا همان چیزی است که مشتریان ترجیح می دهند. اتخاذ رویکرد داستان کاربر در توسعه چابک قطعا مزایای زیادی دارد مانند:
- قالب ساده و سازگار باعث صرفه جویی در وقت به هنگام ضبط و اولویت بندی نیازها می شود و در حالی که این قالب به اندازهی کافی همه منظوره است، می توانید از آن در امکانات بزرگ و کوچک نرمافزار بهره ببرید.
- با ارائه محصولی که مشتری واقعاً به آن احتیاج دارد، ارزش تجاری خود را حفظ کنید
- از معرفی جزئیات خیلی زود که از تنوع گزینههای طراحی جلوگیری میکند و توسعه دهندگان را در یک راه حل قفل می کند، خودداری کنید.
- از ظاهر کامل و شفافیت کاذب خودداری کنید
- به بخشهای کوچکی برسید که مذاکره و حرکت در backlog را تسریع می کند
- عملکردهای فنی را به معمار، توسعه دهندگان، آزمایشگران و غیره بسپارید
در این پست تلاش کردیم تا به زبانی ساده به این پرسش پاسخ دهیم که user story چیست و چرا باید به آن توجه کرد.
موفق و پیروز باشید.