وقتی که یک پروژه جدید در Netbeans ایجاد می کنید، بعضی از متن ها که خاکستری رنگ هستند توجهتان را جلب خواهند کرد که دارای تعدادی * یا / هستند:
این متن ها که خاکستری هستند، دیدگاه(comment) نام دارند. هنگامی که برنامه اجرا می شود comment ها نادیده گرفته می شوند، پس شما می توانید هرچه که می خواهید به عنوان comment بنویسید. ولی بهتر است که از این ابزار برای توضیح این که در این قسمت از کد چه کاری انجام داده اید استفاده کنید که اگر چند وقت بعد به سراغ کد آمدید دچار سردرگمی نشوید. می توانید برای نوشتن کامنت در یک خط از // استفاده کنید که در ادامه این دو باید comment را بنویسید:
this is a single line comment//
اگر می خواهید بیش از یک خط بنویسید می توانید از این دو روش استفاده کنید:
This is a comment spreading//
over two lines or more//
*/
This is a comment spreading
over two lines or more
/*
در روش دوم دقت کنید که کامنت با */ شروع و با /* تمام می شود.
یک ابزار دیگر هم وجود دارد به نام Javadoc comment که برای شروع آن باید از **/ استفاده کرد و با /* تمام می شود و هر خط از comment با * شروع می شود:
**/
This is a Javadoc comment *
/*
این comment ها برای مستند سازی کد استفاده می شوند. سند کد شما می تواند به یک صفحه HTML تبدیل شده که برای دیگران می تواند بسیار مفید باشد. می توانید این سند را با کلیک بر روی Run از منوی بالای Netbeans و سپس فشردن Generate Javadoc ببینید. البته چون هنوز کدی ننوشتیم چیز قابل توجهی برای دیدن وجود ندارد.
[divider]
در این مرحله ابتدا comment هایی که خود Netbeans برای ما تولید کرده است را پاک می کنیم . البته اجباری به انجام این کار نیست ولی به تمیزتر شدن کد برای بررسی اولیه کمک می کند:
حالا درباره ساختار کد بالا توضیح می دهیم:
در اولین خط نام package را می بینیم. توجه کنید که خط با یک نقطه ویرگول(semicolon) تمام می شود. اگر این semicolon فراموش شود، برنامه کامپایل نخواهد شد.
;package firstproject
سپس نام کلاس را می بینیم:
}public class FirstProject
{
شما می توانید به کلاس به عنوان یک بخش کد(code segment) نگاه کنید. اما باید به جاوا بگویید که بخش کد ها کجا آغاز و کجا به پایان می رسند. شما این کار را با نماد آکولاد انجام می دهید. برای شروع یک بخش کد از آکولاد باز(}) و برای پایان آن از آکولاد بسته({) استفاده می کنیم. هر آنچه که در میان این دو نوشته شود مربوط به آن بخش کد است. آنچه که داخل بخش کد کلاس نوشته شده است، خودش یک بخش کد است:
کلمه “main” بخش مهم اینجاست. هنگامی که یک برنامه جاوا شروع می شود، دنبال متدی به نام main می گردد.(یک متد تنها یک تکه کد است که در بخش های بعد در مورد آن خواهید آموخت.) سپس هر کدی که بین آکولاد های main قرار دارد را اجرا می کند. اگر داخل برنامه جاوای خود، متد main نداشته باشید با خطا مواجه خواهید شد. همانطور که از نام main پیداست، نقطه شروع اصلی برنامه شما متد main است.
فعلا به کلمه های آبی رنگ قبل از main کاری نداریم. پس نکات مهم را یک بار با هم مرور می کنیم:
- ما یک کلاس به نام FirstProject داریم.
- این کلاس حاوی متدی به نام main است.
- هم کلاس و هم متد حاوی دو آکولاد برای اعلان شروع و پایانشان هستند.
در بخش بعد اجرا گرفتن از کد را خواهید آموخت…
[button color=”green” size=”medium” link=”https://myempire.ir/java-for-beginners-4/” target=”blank” ]بخش چهارم[/button]