در بسیاری از موارد نیاز داریم تا کارهای لازم را جهت پردازش داخل صف قرار دهیم. سرویس دیگری این کارها را از روی صف بردارد و مورد پردازش قرار دهد و نتیجه را اعلام کند. مزیت اول این کار این است که بخش اول که کارها را ایجاد می کند کاملا مستقل از بخش دیگر است که کارها را پردازش می کند. از طرفی معمولا ایجاد کارها بسیار سریع تر از پردازش و انجام آنها اتفاق می افتد، می توان در سمت پردازش از چند نمونه worker استفاده کرد تا این اختلاف سرعت بهبود بخشیده شود. اینها ساده ترین و کلیدی ترین مزایای استفاده از صف هستند. مزیت دیگر صف این است که اگر یک worker کاری را از روی صف بردارد و موفق به انجام آن نشود، کار دوباره بر روی صف قرار میگیرد تا دوباره worker دیگری تلاش برای انجام آن صورت دهد. همچنین در صورت از کار افتادن worker ها کارها بر روی صف باقی می مانند تا دوباره worker ها شروع به کار کنند. raabitmq یکی از انواع صف هایی است که می توان به آسانی از آن استفاده کرد.
نصب raabitmq
برای نصب آن باید وارد ترمینال شوید و مراحل زیر را دنبال کنید:
echo 'deb http://www.rabbitmq.com/debian/ testing main' sudo tee /etc/apt/sources.list.d/rabbitmq.list
برای اینکه ریپازیتوری افزوده شده در مرحله قبل جزو منابع امن شناخته شود، باید Public Key آن را به کمک دستور زیر وارد کنیم:
wget -O- https://www.rabbitmq.com/rabbitmq-release-signing-key.asc | sudo apt-key add -
حال باید منابع را به کمک دستور زیر بروز رسانی کنیم:
sudo apt-get update
و در نهایت به کمک دستور زیر rabbitmq را نصب کنیم:
sudo apt-get install rabbitmq-server
تا به اینجای کار توانستیم rabbitmq را نصب کنیم. حال برای اینکه بتوانیم صف ها را مدیریت کنیم و امکان مانیتورینگ بر روی داده ها داشته باشیم، باید پلاگین management را فعال کنیم. این کار از طریق اجرای دستور زیر در ترمینال امکان پذیر است:
rabbitmq-plugins enable rabbitmq_management
دقت کنید که برای اجرای دستور بالا باید دسترسی root داشته باشید.
پس از فعالسازی پلاگین management می توانید مرورگر خود را باز کنید و به آدرس زیر بروید:
http://127.0.0.1:15672
با مراجعه به آدرس فوق باید صفحه لاگین مربوط به بخش management باز گردد. نام کاربری و رمزعبور پیش فرض guest می باشد. پس از لاگین حتما نام کاربری و رمزعبور را تغییر دهید.